Φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Λέχος

slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 1 slideshow 2

Σεμινάρια

Παρακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις της επιστήμης μου, μετείχα άλλοτε ως σύνεδρος και άλλοτε ως ομιλητής σε πολλά Φυσικοθεραπευτικά συμπόσια και σεμινάρια.

Τη βαρύτητα των γνώσεων μου όμως την έριξα στις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος της σπονδυλικής στήλης και στις αθλητικές κακώσεις. Έτσι εκπαιδεύτηκα με ειδικές μεθόδους και τεχνικές που είχαν επιστημονική κατοχύρωση και υποστηριζόταν από πλούσια κλινική έρευνα. Αυτές είναι:

  • Μηχανική διάγνωση και θεραπεία της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων με τη μέθοδο Mc Kenzie. Είμαι κάτοχος πτυχίου της κλινικής επάρκειας της μεθόδου. Βασικός οργανωτής της ομάδας εργασίας Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα του Ελληνικού παραρτήματος Mc Kenzie με αρκετές επιστημονικές παρουσιάσεις. Μετείχα ως ομιλητής στο 1ο Πανελλήνιο συνέδριο Μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας.
  • Manipulation και Mobilization. Τεχνικές κινητοποίησης για αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων.
  • Μαθήματα Δομικής Οστεοπαθητικής για αξιολόγηση και θεραπεία των μυοσκελετικών προβλημάτων.
  • Εκπαίδευση στην Λαϊκή Κινέζικη Ιατρική (Βελονισμός - Σιάτσου)
  • Εκπαιδεύτηκα στην αξιολόγηση και θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων με Kinesio Taping.

 

Η θεραπεία για κάθε ασθενή είναι εξατομικευμένη και καθορίζεται ανάλογα με τα αποτελέσματα μιας λεπτομερούς αξιολόγησης.

Η βασική μου επιδίωξη είναι να ενημερώνω και να εκπαιδεύω τον ασθενή να αυτοδιαχειρίζεται το πρόβλημά του με ενεργητικές ασκήσεις για να έχει διάρκεια η βελτίωσή του και ποιότητα η ζωή του.

Όλες οι μέθοδοι που εφαρμόζουν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και με πλούσια κλινική έρευνα.